Anchetatori, despre atacul de la Burgas: Autorul atentatului venise în Bulgaria trecând prin România şi vorbea rusă

Autorul atentatului comis la Burgas ajunsese în Bulgaria trecând prin România, vorbea limba rusă şi era însoţit de o femeie, relatează presa bulgară, citând surse din cadrul comisiei de anchetă.

1094 afișări
Imaginea articolului Anchetatori, despre atacul de la Burgas: Autorul atentatului venise în Bulgaria trecând prin România şi vorbea rusă

Anchetatori, despre atacul de la Burgas: Autorul atentatului venise în Bulgaria trecând prin România şi vorbea rusă

Conform anchetatorilor, bărbatul care s-a aruncat în aer la Burgas pe 18 iulie, omorând cinci turişti israelieni şi un şofer de autocar bulgar, locuise la Varna cel puţin din 16 iulie.

"Probe biologice în acest sens au fost descoperite într-un hotel din Varna", precizează un anchetator citat de postul bTV.

Conform ziarului Trud, poliţia caută o femeie care locuise împreună cu autorul atentatului la Hotelul Perfekt din Varna. Această femeie ar putea avea legătură cu un complice al teroristului-kamikaze.

Un şofer de taxi care l-a transportat pe autorul atacului sinucigaş a declarat că acesta vorbea limba rusă. Cursa a fost efectuată între localităţile Ravda şi Pomorie, situate la nord de Burgas.

Până acum, autorităţile bulgare au anunţat doar că autorul atentatului avea 36 de ani, deţinea un permis de conducere american fals şi nu avea naţionalitate bulgară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici