Anchetatorii ONU deţin dovezi că Hezbollah este implicată în asasinarea lui Rafic Hariri

Anchetatori ONU şi un oficial din cadrul poliţiei libaneze susţin că există dovezi că mişcarea şiită Hezbollah este implicată în asasinarea fostului premier libanez Rafic Hariri în februarie 2005, informează Canadian Broadcasting Corporation, citată de ediţia online a Washington Post.

17 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii ONU deţin dovezi că Hezbollah este implicată în asasinarea lui Rafic Hariri

Fostul premier libanez Rafic Hariri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dezvăluirile se referă la interceptări telefonice analizate de Comisia ONU care anchetează acest asasinat. Potrivit convorbirilor telefonice, lideri Hezbollah au comunicat cu proprietarii telefoanelor mobile folosite pentru coordonarea atentatului în care au murit 23 de persoane, inclusiv fostul premier libanez Rafic Hariri.

Presa speculase deja că procurorii ONU intenţionau să pună sub acuzare membri ai Hezbollah în acest caz.

Rezultatele anchetei au fost predate Tribunalului special ONU, care se va ocupa de inculparea suspecţilor. Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, care susţine că asasinatul a fost comis de Israel, a avertizat că mişcarea şiită nu va accepta punerea sub acuzare a membrilor săi.

În octombrie 2005, procurorul ONU Detlev Mehlis declara că asasinarea lui Rafic Hariri "nu ar fi putut avea loc fără aprobarea şefilor serviciilor secrete siriene şi a unor membri ai serviciilor libaneze".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici