Anchetatorii ucraineni au primit acces la cutia neagră a avionului prăbuşit în Iran

Ministrul ucrainean de Externe, Vadim Prystaiko, a declarat vineri că anchetatorii ucraineni au primit acces la cutia neagră a avionului Boeing 737-800 prăbuşit miercuri în Iran, informează The Independent.

1500 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii ucraineni au primit acces la cutia neagră a avionului prăbuşit în Iran

Anchetatorii ucraineni au primit acces la cutia neagră a avionului prăbuşit în Iran

Totodată, oficialul a declarat că autorităţile de la Kiev continuă să fie rezervate în privinţa cauzei prăbuşirii aeronavei până când informaţiile conţinute de cutia neagră a avionului nu vor fi analizate. El a spus că nu exclude nicio posibilitate în acest caz.

„Datoria noastră este să identificăm toate aspectele care au dus la această tragedie. Căutăm toate explicaţiile posibile”, a spus Prystaiko. El a mai adăugat că autorităţile de la Kiev şi-ar dori ca Iranul să permită analizarea cutiei negre a aeronavei în Ucraina.

Iranul a invitat o echipă de experţi din cadrul companiei producătoare de avioane Boeing pentru a participa la ancheta privind prăbuşirea avionului ucrainean.

Atât Canada, cât şi Statele Unite suspectează că avionul a fost doborât de Iran. Teheranul neagă aceste acuzaţii.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
iran,
avion

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici