Anchetatorii verifică mai mulţi suspecţi în cazul exploziei de la Chişinău

Ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Victor Catan, a declarat sâmbătă că, deşi un tânăr a fost arestat sub suspiciunea că a detonat o grenadă, miercuri seara, în centrul Chişinăului, mai există şi alte persoane suspecte în acest caz, relatează BASA-press.

11 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii verifică mai mulţi suspecţi în cazul exploziei de la Chişinău

Anchetatorii verifică mai mulţi suspecţi în cazul exploziei de la Chişinău

Potrivit ministrului, trăsăturile tânărului reţinut coincid cu cele descrise de martori, însă râmâne de examinat şi alibiul acestuia.

"Se efectuează măsurile necesare de investigaţie pentru a stabili dacă va fi pus sub învinuire. Poate că este persoana căutată, însă urmează să vedem. Astăzi dimineaţă am primit de la servicii operative mai multe informaţii despre alte câteva persoane suspecte", a spus ministrul.

El a adăugat că, deşi există deja o persoană reţinută, poliţiştii vor continua lucrul de investigare şi cercetare.

Potrivit site-ului Unimedia.md, Catan a lăsat să se înţeleagă că suspectul a părăsit teritoriul Republicii Moldova în noaptea incidentului, dar a fost reţinut şi se află în unul dintre izolatoarele poliţiei.

Cel puţin 41 de persoane au necesitat ajutorul medicului după ce o grenadă de tip "RG-42" a explodat la 14 octombrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), în timpul manifestaţiilor dedicate Hramului oraşului Chişinău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici