Anders Breivik consideră pedeapsa cu moartea sau achitarea singurele "soluţii corecte"

Anders Behring Breivik, judecat pentru masacrarea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a apreciat miercuri că pedeapsa cu moartea sau achitarea sunt singurele "soluţii corecte" în procesul său.

934 afișări
Imaginea articolului Anders Breivik consideră pedeapsa cu moartea sau achitarea singurele "soluţii corecte"

Anders Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există decât două soluţii corecte în acest caz: achitarea sau pedeapsa cu moartea", a subliniat Breivik.

"O pedeapsă cu închisoarea de 21 de ani este patetică. Nu doresc (pedeapsa cu moartea-n.r.), dar aş respecta verdictul", a precizat el.

Referitor la celelalte două celule despre care susţine că ar exista, el a afirmat, răspunzând la o întrebare a acuzării, că acestea ar putea lovi Norvegia în orice moment.

Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik continuă să depună mărturie miercuri, în cea de a treia zi a procesului său, la Oslo.

La 22 iulie 2011, Breivik a ucis opt persoane detonând o bombă în faţa unei clădiri-turn în care se află sediul guvernului premierului laburist, absent din sediu la momentul respectiv.

Ulterior, îmbrăcat în poliţist, el a tras cu sânge rece timp de peste o oră asupra membrilor Tineretului laburist reuniţi într-o tabără de vară pe insula Utoeya, în apropiere de Oslo, provocând moartea altor 69 de persoane, în cea mai mare parte adolescenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici