Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului: "Să rămânem uniţi şi doar aşa vom reuşi şi în parlamentare"

Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului, a declarat că victoria sa în cel de-al doilea tur de scrutin se datorează unităţii alegătorilor şi forţelor "pro-europene, anti-oligarhice", şi a lansat un apel la unitate în perspectiva alegerilor legislative din acest an.

994 afișări
Imaginea articolului Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului: "Să rămânem uniţi şi doar aşa vom reuşi şi în parlamentare"

Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului: "Să rămânem uniţi şi doar aşa vom reuşi şi în parlamentare"

Noul primar ales al Chişinăului, vorbind duminică seara la sediul formaţiunii sale, Platforma Demnitate şi Adevăr, alături de principala sa aliată, Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, a îndemnat la menţinerea acestei unităţi, informează site-ul postului Radio Europa Liberă.

"Această victorie ne aparţine nouă tuturor, locuitorilor Chişinăului, locuitorilor din suburbii şi întregii ţări. Să continuăm la fel, să rămânem uniţi şi doar aşa vom reuşi în viitor, şi în parlamentare, şi în celelalte scrutine".

La rândul ei, Maia Sandu l-a felicitat public pe Andrei Năstase, afirmând: "Această victorie a demonstrat că uniţi putem învinge! Tot aşa vom câştiga şi alegerile parlamentare".

Andrei Năstase a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, obţinând 52,57% din sufragii, arată rezultatele după numărarea tuturor voturilor, informează Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova.

Contracandidatul lui Năstase, Ion Ceban, din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (prorus), a fost votat de 47,43% din alegători, în cel de-al doilea tur al alegerilor anticipate pentru Primăria Chişinăului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici