Angajamentul militar din Afganistan nu reduce ameninţarea teroristă în M. Britanie

Aproape jumătate dintre britanici nu cred că angajamentul militar din Afganistan reduce ameninţarea teroristă în Marea Britanie, potrivit unui sondaj publicat vineri, în ziua celei de-a opta aniversări a atentatelor de la 11 septembrie din SUA.

206 afișări
Imaginea articolului Angajamentul militar din Afganistan nu reduce ameninţarea teroristă în M. Britanie

Angajamentul militar din Afganistan nu reduce ameninţarea teroristă în M. Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui sondaj Populus realizat pentru postul de televiziune ITV, 49 la sută dintre cei intervievaţi cred că operaţiunile militare britanice în Afganistan nu au impact asupra securităţii Marii Britanii.

Alţi 27 la sută dintre respondenţi consideră că războiul a redus ameninţarea terorismului, dar că acest scop nu justifică pierderea vieţilor unor militari britanici.

Doar 17 la sută dintre respondenţi au apreciat că prezenţa militară britanică în Afganistan face ca un atac terorist să fie mai puţin probabil şi chiar justifică sacrificiul forţelor armate.

Acest sondaj arată o scădere a sprijinului opiniei publice pentru războiul din Afganistan, după o vară deosebit de mortală care a ridicat la 213 totalul militarilor britanici morţi de la începutul operaţiunilor în Afganistan, în octombrie 2001.

Sondajul a fost realizat prin telefon, pe un eşantion de 1.000 de persoane, între 4 şi 6 septembrie.

Premierul Gordon Brown şi-a apărat ferm strategia faţă de Afganistan săptămâna trecută, într-un discurs.

"Când securitatea ţării noastre este în joc, nu putem fugi", a declarat el, vineri, la Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS) din Londra.

Marea Britanie are circa 9.000 de militari în Afganistan, majoritatea staţionaţi în provincia Helmand, din sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici