Angajaţi ai unui aeroport din Rusia concediaţi după un incident în care pasagerii au împins un avion

Mai mulţi angajaţi ai unui aeroport din vestul Siberiei au fost concediaţi în urma unui incident în care pasagerilor li s-a cerut să împingă un avion pe pistă pentru a putea decola, pe o temperatură de minus 50 de grade Celsius, relatează Moscow Times, în ediţia electronică.

316 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai unui aeroport din Rusia concediaţi după un incident în care pasagerii au împins un avion

Angajaţi ai unui aeroport din Rusia concediaţi după un incident în care pasagerii au împins un avion

Celor peste 70 de persoane aflate la bordul unui avion pe un aeroport din Igarka, un oraş din regiunea rusă Krasnoiarsk, li s-a cerut să coboare pentru a ajuta la pregătirea pentru decolare a avionului, în noiembrie.

Inspectorul pentru siguranţă aeriană al aeroportului, tehnicianul de la sol şi controlorul de trafic aerian nu au ridicat obiecţii în ceea ce priveşte faptul că pasagerii au împins avionul, deşi acest lucru contravine normelor siguranţei aeriene, a declarat vineri Oksana Gorbunova, asistent al procurorului din Siberia Occidentală.

Ca urmare, toţi trei au fost concediaţi, a precizat Gorbunova, adăugând că atât aeroportul cât şi stewardul de serviciu vor fi sancţionaţi disciplinar. Inspectorul pentru siguranţa aviaţiei şi stewardul au fost amendaţi cu 1.500 de ruble (21 de dolari) pentru încălcarea normelor privind siguranţa aeriană, a declarat Gorbunova.

În pofida acestui incident, avionul a decolat fără probleme şi a ajuns la destinaţie în Krasnodar după două ore, înregistrând doar o mică întârziere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici