Angajaţii de la metroul din Sao Paulo au renunţat la continuarea grevei

Angajaţii de la metroul din Sao Paulo au votat, miercuri seara, împotriva lansării unei noi greve, care ameninţa să perturbe circulaţia în oraş înainte de meciul de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal.

68 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la metroul din Sao Paulo au renunţat la continuarea grevei

Angajaţii de la metroul din Sao Paulo au renunţat la continuarea grevei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După o primă acţiune de grevă, care a durat cinci zile şi a produs haos în capitala economică a Braziliei, angajaţii metroului au votat împotriva lansării unei noi greve, în pofida inflexibilităţii autorităţilor faţă de cererea lor de reangajare a celor 42 de grevişti concediaţi, a constatat un jurnalist al AFP.

"Facem faţă unui guvern foarte puternic, dar am reuşit să paralizăm cel mai mare oraş din America Latină. Am obţinut creşteri (salariale) importante şi am decis să oprim (acţiunea) în funcţie de limitele noastre", a declarat preşedintele sindicatului, Altino Melo dos Prazeres.

"Vom lupta până la final pentru reangajarea (greviştilor concediaţi)", a adăugat el, precizând că o campanie va fi lansată în acest scop.

Luni, Guvernul a anunţat concedierea a 42 de grevişti.

Potrivit autorităţilor, angajaţii concediaţi ar fi comis acte de vandalism şi i-ar fi împiedicat să lucreze pe cei care nu participau la grevă.

Presa locală a informat, miercuri, că Guvernul a întocmit o listă cu 300 de angajaţi care ar putea fi concediaţi în caz de reluare a grevei. Un oficial contactat de AFP a dezminţit existenţa unui astfel de plan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici