Angajatorii spanioli preferă muncitorii români, în detrimentul altor imigranţi - presă

Românii sunt preferaţi de angajatorii spanioli, în detrimentul altor imigranţi, cum ar fi cei africani, deoarece provin dintr-un stat membru al Uniunii Europene şi au fost recrutaţi prin intermediul sindicatelor agricole locale şi consulatului spaniol la Bucureşti, scrie Le Temps, în ediţia online.

29 afișări
Imaginea articolului Angajatorii spanioli preferă muncitorii români, în detrimentul altor imigranţi - presă

Angajatorii spanioli preferă muncitorii români, în detrimentul altor imigranţi - presă (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un oraş din Andaluzia, aproape "în fiecare dimineaţă se văd trecând autobuze cu români", se plânge un imigrant senegalez, care constată că muncitorii români sunt preferaţi algerienilor, africanilor sau marocanilor, care devin şomeri, deşi au acte legale.

"Am căutat de muncă în toată regiunea. Nu a mai fost aşa aici", a declarat Miguel Angel, în vârstă de 21 de ani. Forţa de muncă preferată de antreprenori sunt românii, care nu ar avea decât avantaje, precizează publicaţia citată.

"În fiecare dimineaţă se văd trecând autobuze cu români. De ce să îi mai aduci, dacă noi, care suntem aici, suntem disponibili", se plânge Baba, un senegalez de 31 de ani. Contrar prejudecăţilor care circulă în oraş, imigranţii magrebieni şi africani nu au situaţie ilegală. Majoritatea au documente în regulă, muncind de mai mulţi ani în Spania, alternând munca în construcţii şi în agricultură.

"Înainte, aveam de muncă, dar nu aveam documente. Acum, este invers. În timpul crizei, noi suferim, nu spaniolii", adaugă senegalezul. În primul semestru al anului 2008, 40 la sută dintre noii şomeri erau străini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici