Angela Merkel a discutat cu Joe Biden despre intensificarea cooperării transatlantice

  • Cancelarul german, Angela Merkel, a discutat prin telefon cu noul preşedinte al SUA, Joe Biden
  • Guvernul german: "Angela Merkel a exprimat disponibilitatea Germaniei de abordare împreună cu partenerii europeni şi transatlantici a problemelor internaţionale"
  • Angela Merkel şi Joe Biden au fost de acord că sunt "necesare eforturi suplimentare la nivel internaţional pentru contracararea pandemiei"
2119 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a discutat cu Joe Biden despre intensificarea cooperării transatlantice

Angela Merkel a discutat cu Joe Biden despre intensificarea cooperării transatlantice

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a discutat, luni, cu noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, transmiţându-i că Berlinul vrea intensificarea cooperării transatlantice, anunţă Guvernul german.

"Cancelarul Angela Merkel a discutat astăzi prin telefon cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Cancelarul l-a felicitat pe Joe Biden pentru începerea mandatului. Angela Merkel a exprimat disponibilitatea Germaniei de abordare împreună cu partenerii europeni şi transatlantici a problemelor internaţionale", a anunţat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Cancelarul german şi preşedintele american au fost de acord că sunt necesare eforturi suplimentare la nivel internaţional pentru contracararea pandemiei", precizează Steffen Seibert.

Cei doi lideri au abordat şi alte probleme internaţionale, inclusiv criza din Afganistan şi relaţiile cu Iranul, precum şi chestiuni comerciale şi climatice. "Cancelarul a salutat decizia preşedintelui Biden privind revenirea Statelor Unite în Acordul climatic Paris. Cancelarul l-a invitat pe preşedintele Biden să efectueze o vizită în Germania imediat ce situaţia epidemică va permite acest lucru", a subliniat Steffen Seibert.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici