Angela Merkel: Acordul de la Paris nu este suficient pentru combaterea schimbărilor climatice

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, miercuri, că Acordul de la Paris reprezintă doar primul pas în lupta împotriva încălzirii globale şi a adăugat că vor fi necesare adoptarea altor măsuri care să combată efectele schimbărilor climatice, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

351 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Acordul de la Paris nu este suficient pentru combaterea schimbărilor climatice

Angela Merkel: Acordul de la Paris nu este suficient pentru combaterea schimbărilor climatice

”Ştim că Acordul de la Paris este doar începutul. Totodată, ştim că, potrivit actualelor angajamente, nu vom atinge obiectivul celor două grade Celsius”, a declarat Merkel.

Prin Acordul de la Paris din 2015 statele semnatare au stabilit obiectivul de a limita creşterea nivelului mediu al temperaturii în lume sub nivelul de două grade Celsius.

Angela Merkel a precizat că problemele energetice reprezintă puncte cheie în negocierile pentru formarea noului Guvern de la Berlin. În prezent, Germania produce aproximativ 40% din electricitate prin cărbune, aspect ce a atras nemulţumirea activiştilor de mediu din Germania, care i-au cerut cancelarului să renunţe la această metodă de a produce energie electrică. Merkel a recunoscut că utilizarea combustibililor fosili reprezintă unul dintre motivele pentru care Germania nu-şi va atinge obiectivele cu privire la mediul înconjurător până în 2020.

”Schimbările climatice reprezintă o problemă care determină destinul omenirii”, a adăugat Merkel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici