Angela Merkel consideră îngrijorător rezultatul obţinut de extrema dreaptă în Franţa

Cancelarul german Angela Merkel consideră "îngrijorător" scorul obţinut de extrema dreaptă în Franţa, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Guvernului german luni, în cadrul unei întâlniri săptămânale cu presa.

1334 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel consideră îngrijorător rezultatul obţinut de extrema dreaptă în Franţa

Angela Merkel consideră îngrijorător rezultatul obţinut de extrema dreaptă în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest scor ridicat este îngrijorător, dar presupun că acest lucru se va rezolva în al doilea tur", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Guvernului, întrebaţi despre rezultatul istoric de 18 la sută obţinut duminică de Frontul Naţional (FN) în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze.

Cancelarul "continuă să îl susţină" pe preşedintele Nicolas Sarkozy, a adăugat el, precizând că ea va "colabora bine" cu orice preşedinte francez ales.

Bazându-se pe experienţa trecută a cooperării franco-germane, el a subliniat că până în prezent şefii de Guvern ai celor două ţări, indiferent cine au fost ei, au colaborat bine împreună.

Într-un comunicat, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle a salutat faptul că în cursă au rămas "doi candidaţi democraţi certificaţi".

"Este bine că există un duel între doi candidaţi democraţi certificaţi, angajaţi în favoarea Europei şi prieteniei franco-germane", a declarat el.

"Parteneriatul franco-german este una dintre cheile viitorului Europei", a adăugat el. "Germania va încerca să coopereze bine şi strâns cu orice preşedinte ales de poporul francez", a continuat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici