Angela Merkel: Decizia privind restricţiile de Paşte a fost o "greşeală" şi va fi anulată

  • Angela Merkel îşi asumă responsabilitatea privind "greşeala" prelungirii restricţiilor antiepidemice
  • Planul restricţiilor de Paştele catolic a fost anulat şi vor fi anunţate noi măsuri
  • Angela Merkel: "Această greşeală este în totalitate greşeala mea, deoarece, în final, eu am toată responsabilitatea"
3226 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Decizia privind restricţiile de Paşte a fost o "greşeală" şi va fi anulată

Decizia impunerii restricţiilor în perioada Paştelui catolic a fost o "greşeală" şi va fi anulată, a declarat, miercuri, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pe fondul criticilor referitoare la măsurile stricte.

"Această greşeală este în totalitate greşeala mea, deoarece, în final, eu am toată responsabilitatea. Aceasta este funcţia mea", a afirmat Angela Merkel, conform publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Decizia a fost luată cu cele mai bune intenţii. Era bine-fundamentată, dar nu putea fi implementată într-un timp scurt. O greşeală trebuie recunoscută şi corectată. În acelaşi timp, sigur că ştiu că această situaţie generează mai multă incertitudine, regret acest lucru şi le prezint scuze tuturor cetăţenilor. Sunt convinsă că Germania va ieşi victorioasă din lupta cu virusul", a subliniat Angela Merkel.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a decis, pe fondul criticilor, anularea deciziei de menţinere a restricţiilor antiepidemice stricte în perioada Paştelui catolic, care este pe 4 aprilie. Actualele restricţii fuseseră prelungite iniţial până pe 18 aprilie. Opoziţia din Germania şi reprezentanţi ai Bisericii Catolice şi ai Bisericii Evanghelice criticaseră planul Guvernului Angela Merkel şi al guvernelor landurilor de menţinere a restricţiilor antiepidemice stricte în perioada pascală.

Planul recomanda desfăşurarea serviciilor religioase în format virtual şi menţinerea restricţiilor de circulaţie. Multe centre comerciale urmau să fie închise. Erau permise totuşi reuniuni între membri a două familii, în grupuri de cel mult cinci persoane, fiind exceptaţi din acest număr limitat copiii sub 14 ani.

Iniţiativa fusese criticată inclusiv de ministrul german de Interne, Horst Seehofer. "Sunt uimit că există sugestii ca bisericile să evite slujbele, mai ales de Paşte", a afirmat Seehofer, citat de revista Bild.

Pe fondul criticilor, Angela Merkel a decis miercuri iniţierea de noi consultări cu premierii landurilor germane şi anularea iniţiativei de prelungire a restricţiilor, au declarat surse guvernamentale de la Berlin citate de agenţia DPA şi de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici