Angela Merkel declară că demisia lui Hosni Mubarak este "o schimbare istorică"

Demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak constituie "o schimbare istorică", a declarat vineri cancelarul german, Angela Merkel, cerând din nou Egiptului să respecte tratatul de pace cu Israelul.

59 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel declară că demisia lui Hosni Mubarak este "o schimbare istorică"

Angela Merkel declară că demisia lui Hosni Mubarak este "o schimbare istorică" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Merkel a făcut apel la noul regim egiptean să respecte "securitatea Israelului" şi tratatul de pace cu această ţară.

"Aşteptăm de asemenea de la viitorul regim egiptean să continue procesul de pace din Orientul Mijlociu, respectând tratatul de pace cu Israelul, şi ca securitatea Israelului să fie garantată", a declarat ea.

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, a renunţat la funcţie şi a transferat puterea armatei egiptene, a anunţat vineri vicepreşedintele Omar Suleiman, în cadrul unei intervenţii televizate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici