Angela Merkel: Europa nu va lăsa Rusia "să ignore dreptul internaţional" în Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că Europa nu intenţionează să lase Rusia "să ignore dreptul internaţional" în cadrul crizei din Ucraina, în discursul său de Anul Nou.

390 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Europa nu va lăsa Rusia "să ignore dreptul internaţional" în Ucraina

Angela Merkel: Europa nu va lăsa Rusia "să ignore dreptul internaţional" în Ucraina (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Evident, vrem să construim securitatea noastră în Europa cu Rusia şi nu împotriva Rusiei", a declarat Merkel.

"Însă este clar că Europa nu poate accepta şi nu va accepta nerespectarea dreptului internaţional", a adăugat cancelarul german.

Discursul, în care ea transmite urări germanilor pentru Anul Nou, a fost înregistrat marţi şi urmează să fie difuzat miercuri seară de posturi de televiziune germane.

În criza ucraineană, "Europa a decis să nu fie divizată, ci să acţioneze unit, pentru a-şi apăra ordinea de pace şi valorile", a afirmat ea.

"Unitatea Europei nu este un scop în sine, însă reprezintă cheia pentru soluţionarea crizei din Ucraina", a adăugat ea.

Negocierile dintre Guvernul ucrainean şi rebelii proruşi din estul ţării au fost reluate săptămâna trecută, la Minsk, dar ele sunt în impas, în contextul în care conflictul s-a soldat deja cu 4.700 de morţi, începând din aprilie.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin pe 15 ianuarie, în Kazahstan, întrevedere organizată sub patronajul liderilor german şi francez, Angela Merkel şi Francois Hollande.

Prima întâlnire între cei patru lideri a avut loc în Normandia, în cadrul ceremoniilor care au marcat 70 de ani de la Debarcarea Aliaţilor pe 6 iunie 1944. O a doua întâlnire a avut loc în cursul unui summit la Milano, în octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici