Angela Merkel: Germania nu susţine decizia Administraţiei Trump privind Ierusalimul

Germania nu susţine decizia Administraţiei Donald Trump de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1484 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Germania nu susţine decizia Administraţiei Trump privind Ierusalimul

Angela Merkel: Germania nu susţine decizia Administraţiei Trump privind Ierusalimul

"Guvernul german nu susţine această decizie, pentru că statutul Ierusalimului trebuie rezolvat în cadrul unei soluţii între cele două state", a transmis purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert.

Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a declarat că anunţul preşedintelui SUA va duce la o "nouă escaladare a conflictului dintre israelieni şi palestinieni".

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, miercuri seară, că recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului, afirmând că decizia constituie "o nouă abordare" în efortul de soluţionare a conflictului israelo-palestinian.

Liderul de la Casa Albă a activat un document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite asumau angajamentul de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Donald Trump a ordonat Departamentului de Stat să iniţieze pregătirile pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici