Angela Merkel: Marea Britanie va rămâne un partener chiar dacă va ieşi din UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Marea Britanie va rămâne un partener chiar dacă nu se va mai afla în Uniunea Euopeană, adăugând că lucrul cu succesorul premierului Theresa May va depinde de abordarea acestuia privind Comisia Europeană, relatează Reuters.

387 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Marea Britanie va rămâne un partener chiar dacă va ieşi din UE

Angela Merkel: Marea Britanie va rămâne un partener chiar dacă va ieşi din UE

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii a anunţat că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici