Angela Merkel: Negocierile UE-Marea Britanie înregistrează unele progrese / UE este pregătită pentru orice scenariu

  • Angela Merkel: Negocierile UE-Marea Britanie înregistrează unele progrese
  • Cancelarul Germaniei: UE este pregătită pentru scenariul încheierii fără acord a tranziţiei post-Brexit
  • Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: "Următoarele zile vor fi decisive"
3925 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Negocierile UE-Marea Britanie înregistrează unele progrese / UE este pregătită pentru orice scenariu

Negocierile Uniunii Europene cu Marea Britanie pentru configurarea relaţiilor post-Brexit au înregistrat progrese şi ar urma să dureze până la sfârşitul săptămânii, a declarat miercuri Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ţară care exercită Preşedinţia Consiliului UE.

"Comisia Europeană negociază în prezent, până la sfârşitul săptămânii, pentru a vedea dacă se poate ajunge o soluţie. Există progrese, dar nu este niciun succes major. Menţinem opinia că un acord ar fi mai bun decât lipsa unui acord, dar suntem pregătiţi şi pentru a doua situaţie", a afirmat Angela Merkel, conform cotidianului Le Figaro.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că negocierile "se îndreaptă spre un acord, deşi este un parcurs îngust". "Următoarele zile vor fi decisive", a subliniat Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană vrea un acord cu Marea Britanie pentru configurarea relaţiilor bilaterale post-Brexit, "dar nu orice preţ", iar "timpul este din ce în ce mai presant", afirma luni Michael Roth, secretar de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul german de Externe.

Guvernul Boris Johnson a anunţat că Marea Britanie este pregătită pentru orice rezultat al negocierilor cu Uniunea Europeană pe tema configurării relaţiilor post-Brexit. "Premierul depune eforturi pentru a vedea dacă putem ajunge la un acord. Sper că va apărea o mişcare din partea Uniunii Europene pentru a ajunge la un acord. Dar noi suntem pregătiţi pentru orice rezultat", a declarat luni Matthew Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii şi Asistenţei Sociale.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis la reuniunea Consiliului European desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute că probabilitatea încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit este mai mare decât ajungerea la o soluţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici