Angela Merkel nu este de acord cu blocarea conturilor de social media ale preşedintelui Donald Trump

  • Angela Merkel nu este de acord cu blocarea definitivă a conturilor lui Trump
  • Cancelarul Germaniei spune că decizia platformelor de social media este una problematică
  • Purtătorul de cuvânt al guvernului german spune că se încalcă un drept fundamental
2791 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel nu este de acord cu blocarea conturilor de social media ale preşedintelui Donald Trump

Angela Merkel nu este de acord cu blocarea definitivă a conturilor lui Donald Trump. Cancelarul spune că decizia platformelor este un problematică.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei: Libera exprimare este un drept fundamental, în care se poate interveni, însă, conform legii, nu conform unei decizii stabilite de managementul platformelor de social media. Văzut din acest unghi, cancelarul consideră problematic faptul că toate conturile preşedintelui SUA au fost blocate.

După violenţele de la Capitoliu, Twitter şi Facebook i-au suspendat conturile preşedintelui Trump, iar, ulterior, au anunţat că i le închid pe termen nedefinit.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei: Guvernul federal este convins de faptul că platformele sociale poartă o mare responsabilitate pentru ca discursul politic să nu fie otrăvit de ură, minciuni şi incitări violente. De asemenea, este corect să reacţionăm atunci când un astfel de conţinut este postat pe anumite canale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici