Angela Merkel pledează pentru o "Germanie deschisă la minte" după victoria lui Donald Trump

Cancelarul Angela Merkel a lansat luni un apel pentru o "Germanie deschisă la minte", avertizând că victoria lui Donald Trump în Statele Unite ar putea amplifica dezbaterea antirefugiaţi, relatează Reuters.

2379 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel pledează pentru o "Germanie deschisă la minte" după victoria lui Donald Trump

Angela Merkel pledează pentru o "Germanie deschisă la minte" după victoria lui Donald Trump

În campania electorală, Donald Trump a numit "nebunească" decizia Guvernului Angela Merkel de a primi peste un milion de extracomunitari în 2015.

"Acum, trebuie să punem cărţile pe masă şi să arătăm că suntem o Germanie deschisă la minte", a declarat Merkel referindu-se la riscul amplificării dezbaterii pe tema refugiaţilor în Germania din cauza victoriei lui Trump.

"Demnitatea oricărei fiinţe umane este de necontestat - indiferent de religie, origine şi alte caracteritici, spre exemplu gen. Acestea sunt principiile care ne ghidează şi trebuie să ne menţinem poziţia", a precizat Merkel.

În urmă cu câteva zile, vicecancelarul german, Sigmar Gabriel, l-a numit pe Donald Trump "pionierul unei noi mişcări internaţionale autoritaristă şi şovinistă".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici