Angela Merkel propune instituirea unui armistiţiu bilateral în estul Ucrainei: Integritatea teritorială a Ucrainei este esenţială

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat, în cursul vizitei la Kiev, pentru instituirea unui armistiţiu bilateral în regiunile separatiste din estul Ucrainei.

770 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel propune instituirea unui armistiţiu bilateral în estul Ucrainei: Integritatea teritorială a Ucrainei este esenţială

Angela Merkel propune instituirea unui armistiţiu bilateral în estul Ucrainei: Integritatea teritorială a Ucrainei este esenţială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru a obţine succesul, trebuie să fie două părţi. Nu se poate ajunge la pace în mod unilateral. Sper că discuţiile cu Rusia vor fi încununate de succes. Planul există, trebuie să fie urmat de acţiuni", a spus Merkel, pledând pentru un armistiţiu bilateral în estul Ucrainei.

Angela Merkel nu a exclus posibilitatea adoptării unor noi sancţiuni internaţionale împotriva Rusiei după trimiterea unui convoi în estul Ucrainei.

Angela Merkel a afirmat că integritatea teritorială a Ucrainei este "esenţială". "Semnificaţia vizitei mele este că Guvernul german consideră că integritatea teritorială a Ucrainei este esenţială", a declarat Merkel într-o conferinţă de presă organizată împreună cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

De asemenea, cancelarul german a propus un acord între Kiev şi Moscova pentru instituirea unei misiuni a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa de monitorizare a frontierei ruso-ucrainene, care are lungimea de circa 2.000 de kilometri. În plus, Merkel a anunţat că susţine organizarea unei întrevederi bilaterale între Petro Poroşenko şi Vladimir Putin cu ocazia summitului regional de la Minsk.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va deplasa pe 26 august la Minsk, pentru un summit regional, unde vor fi prezenţi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, şi lideri ai statelor Uniunii Europene. Întâlniri bilaterale sunt prevăzute cu această ocazie, dar nu se ştie dacă Vladimir Putin va avea o astfel de întrevedere cu Petro Poroşenko.

"A venit vremea ca pacea să se instaureze în zona Donbas. Administraţia ucraineană va face totul, în colaborare cu partenerii europeni, pentru a se ajunge la pace. Dar acest lucru nu se va întâmpla în detrimentul suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Ucrainei", a declarat Poroşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici