Angela Merkel propune organizarea, în Grecia, a unui referendum privind menţinerea în zona euro

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, sugerează organizarea, odată cu scrutinul din Grecia, a unui referendum pe tema menţinerii sau nu a ţării în zona euro.

531 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel propune organizarea, în Grecia, a unui referendum privind menţinerea în zona euro

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În cursul unei discuţii cu preşedintele Greciei, Carolos Papoulias, Angela Merkel "a evocat ideea organizării unui referendum, în paralel cu alegerile din iunie, pentru a se afla dacă cetăţenii greci doresc sau nu rămânerea în zona euro", precizează Biroul premierului elen.

Grecia va organiza alegeri parlamentare anticipate pe 17 iunie, în contextul imposibilităţii formării unui guvern după scrutinul din 6 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici