Angela Merkel: Rusia nu poate reveni în formatul G8 cât timp nu respectă suveranitatea ţărilor

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, apreciază că Rusia nu poate reveni în Grupul statelor puternic industralizate G8 atât timp cât "nu respectă integritatea teritorială" a ţărilor, informează site-ul agenţiei DPA.

675 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Rusia nu poate reveni în formatul G8 cât timp nu respectă suveranitatea ţărilor

Angela Merkel: Rusia nu poate reveni în formatul G8 cât timp nu respectă suveranitatea ţărilor (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Atât timp cât Rusia nu promovează valorile fundamentale ale drepturilor omului şi nu adoptă un comportament adecvat, o revenire la formatul G8 este de neconceput pentru noi", a declarat Angela Merkel în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

Cancelarul Germaniei a îndemnat Administraţia Vladimir Putin să respecte "integritatea teritorială a ţărilor".

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014 şi este acuzată de susţinerea insurgenţilor separatişti ucraineni.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au adoptat sancţiuni împotriva Rusiei, care a fost exclusă din Grupul statelor puternic industrializate (G8).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici