Angela Merkel s-a întâlnit cu Donald Trump, înaintea summitului G20

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a întâlnit, joi seară, în oraşul german Hamburg, cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, cei doi lideri discutând despre teme comerciale şi climatice, relatează publicaţia Die Welt.

1247 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel s-a întâlnit cu Donald Trump, înaintea summitului G20

Angela Merkel s-a întâlnit cu Donald Trump, înaintea summitului G20

Angela Merkel va încerca să îl convingă pe Donald Trump să revină asupra deciziei de a retrage Statele Unite din Acordul climatic Paris.

Cei doi lideri au dat mâna formal în faţa camerelor de luat vederi.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului german, Angela Merkel şi Donald Trump au discutat despre acorduri comerciale şi climatice. "În plus, au fost abordate subiecte de politică externă, precum ameninţarea nord-coreeană, situaţia din Orientul Mijlociu şi conflictul din estul Ucrainei", a declarat un oficial german.

La întâlnire au fost prezenţi şi Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, precum şi secretarul de Stat american, Rex Tillerson.

Pe fondul protestelor de la Hamburg, Angela Merkel a admis că există "diverse opinii" despre globalizare, subliniind însă că acest proces poate fi în avantajul tuturor. "Acum, rămâne de văzut ce vom putea stabili cu toţii", a spus cancelarul Germaniei.

Înaintea summitului G20, Angela Merkel a admis că discuţiile de la reuniune "nu vor fi deloc uşoare".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici