Angela Merkel sărbătoreşte zece ani de când a devenit prima femeie cancelar al Germaniei

Angela Merkel sărbătoreşte duminică zece ani de când conduce Germania, fiind prima femeie cancelar şi al treilea şef de Guvern, după Konrad Adenauer şi Helmut Kohl, care reuşeşte să rămână un deceniu la putere, de la cel de-al Doilea Război Mondial şi până în prezent, informează Deutsche Welle.

1220 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel sărbătoreşte zece ani de când a devenit prima femeie cancelar al Germaniei

Angela Merkel sărbătoreşte zece ani de când a devenit prima femeie cancelar al Germaniei

În urmă cu zece ani, politicanul conservator în vârstă de 51 de ani prelua puterea în cea mai mare economie şi cea mai populată ţară a Europei, conducând Germania într-o nouă eră de lider la nivel mondial.

Angela Merkel este rezervată şi ia decizii târziu, dar în momente de criză nu se dă bătută. Ea devine duminică al treilea cancelar german care reuşeşte să rămână un deceniu la putere, de la cel de-al Doilea Război Mondial şi până în prezent, după Konrad Adenauer şi Helmut Kohl.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, "cheia supravieţuirii sale este abilitatea de a rămâne calmă şi de a lăsa o imagine de competenţă modestă".

Ziarul german Die Welt apreciază însă că, deşi mulţi cred că au descoperit succesul liderului enigmatic, "ea a fost şi rămâne un mister".

Cotidianul american The New York Times notează că Merkel "a condus revenirea puternică a Germaniei pe scena mondială - dând dovadă de leadership în criza financiară europeană, promovând folosirea energiilor regenerabile şi asumând un rol de negociator-cheie în conflictul din Ucraina şi de autoritate morală în criza imigraţiei din Europa".

Merkel şi-a definit moştenirea de cancelar prin abilitate morală, un simţ practic calculat şi realpolitik.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici