Angela Merkel se oferă să ajute Muntenegru în lupta anticorupţie

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, în cadrul unei întâlniri cu premierul Dusko Markovic la Berlin, că se oferă să ajute Muntenegru în implementarea statului de drept şi în lupta anticorupţie, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.

215 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel se oferă să ajute Muntenegru în lupta anticorupţie

Angela Merkel se oferă să ajute Muntenegru în lupta anticorupţie

Premierul Muntenegrului, Dusko Markovic, a declarat că a discutat vineri cu Angela Merkel despre punctele slabe în combaterea crimei organizate şi corupţiei.

"Ne consolidăm instituţile pentru a ne putea asigura că statul de drept reprezintă un obstacol în dezvoltarea Muntenegrului şi a perspectivei sale europene", a declarat Markovic în urma întâlnirii cu Merkel.

"Vom coopera mai mult şi vom oferi toată asistenţa posibilă în implementarea statului de drept şi în lupta anticorupţie", a declarat cancelarul german în cadrul unei conferinţe de presă.

Merkel a informat că cei doi au mai discutat despre migrarea ilegală şi modalităţi de a proteja frontierele externe, pe fondul cererilor unor state UE, inclusiv Ungaria şi Austria, de a închide "ruta balcanică" pentru imigranţi şi refugiaţi.

În privinţa aderării Muntenegrului la Uniunea Europeană, cancelarul german a afirmat că Podgorica a progresat în negocierile privind aderarea la Blocul comunitar.

Markovic este al doilea premier muntenegrean invitat să efectueze o vizită oficială la Berlin încă de când ţara sa a obţinut independenţa în 2006.

Igor Luksic, care a deţinut funcţia de premier între 2010 şi 2012, a fost invitat să discute cu Merkel la Berlin la două luni după ce cabinetul său a fost aprobat de Parlamentul din Muntenegru.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici