Angela Merkel şi Emmanuel Macron promit să accelereze eforturile pentru reformarea Uniunii Europene

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au promis vineri să accelereze eforturile pentru reformarea Uniunii Europene, în contextul în care Merkel a efectuat o vizită oficială la Paris, relatează Politico.eu.

451 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel şi Emmanuel Macron promit să accelereze eforturile pentru reformarea Uniunii Europene

Angela Merkel şi Emmanuel Macron promit să accelereze eforturile pentru reformarea Uniunii Europene

Întrebat de diferendele dintre cei doi lideri privind reforma UE şi a zonei euro, Macron a precizat că ”nu ar trebui subliniate diferenţele de opinii, ci ar trebui căutate puncte comune. Aşa a fost mereu construită Europa”.

”Sunt foarte multe probleme care necesită atenţia noastră imediată. Împărtăşim ideea de a crea o Uniune mai suverană, mai unită şi mai democratică. Ceea ce pot spune este că ambiţia pe care o avem are nevoie să se conjuge cu ambiţia germană”, a declarat Macron.

În replică, Angela Merkel a afirmat că Germania are nevoie de stabilitate guvernamentală înainte de a avansa construcţia europeană.

”Pentru a acţiona în Europa, este nevoie de un Guvern stabil în Germania”, a declarat Merkel”, a afirmat Merkel.

În urmă cu câteva luni, Emmanuel Macron a înaintat propuneri în sensul reformării Uniunii Europene, pledând pentru intensificarea cooperării în domeniul apărării, imigraţiei, politicilor fiscale, economice şi sociale. El a cerut înfiinţarea unui buget comun al zonei euro, dar şi crearea unui post de ministru UE al Finanţelor.

Printre numeroasele propuneri ale preşedintelui Franţei se numără înfiinţarea "unei forţe militare de intervenţie", crearea unui buget militar comun până în anul 2020, lansarea unei agenţii europene pentru informaţii în scopul combaterii terorismului şi stimularea "inovaţiilor radicale" în economie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici