Angela Merkel şi Francois Hollande se vor întâlni miercuri seară, înaintea summitului european

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, se vor întâlni miercuri seară, în încercarea de aplanare a divergenţelor înaintea Consiliului European.

154 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel şi Francois Hollande se vor întâlni miercuri seară, înaintea summitului european

Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O primă întrevedere a celor doi lideri a avut loc la Berlin pe 15 mai, imediat după ce Hollande fusese învestit în funcţie.

"Cancelarul german va merge la Paris pentru un schimb de păreri. Întrevederea va avea rolul definirii poziţiilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert.

Liderii din Germania, Franţa, Italia şi Spania s-au întâlnit, vineri, la Roma pentru discuţii pregătitoare înainte de summit. La reuniune, premierul italian Mario Monti, preşedintele francez Francois Hollande şi premierul spaniol Mariano Rajoy au făcut front comun, cerându-i Angelei Merkel flexibilizarea fondurilor de criză ale zonei euro, astfel încât să poată fi folosite pentru recapitalizarea directă a băncilor.

Cancelarul german a respins planul propus săptămâna trecută de Monti, de a folosi fondurile (Fondul European de Stabilitate Financiară şi Mecanismul European de Stabilitate) pentru a cumpăra obligaţiuni, şi şi-a reiterat opoziţia faţă de folosirea instituţiilor pentru recapitalizarea directă a băncilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici