Angela Merkel solicită SUA să nu renunţe la cooperarea internaţională

Angela Merkel, cancelarul german, a solicitat sâmbătă statului american să rămână fidel cooperării internaţionale, declarând că orientarea spre protecţionism reprezintă un risc la adresa prosperiăţii, informează Reuters.

1988 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel solicită SUA să nu renunţe la cooperarea internaţională

Angela Merkel solicită SUA să nu renunţe la cooperarea internaţională

SUA este cel mai important partener comercial al Germaniei iar politica protecţionistă a preşedintelui ales Donald Trump a scăzut exporturile în economia europeană.

În 2017, Germania deţine preşedinţia Grupului celor douăzeci de miniştri ai finanţelor şi ai guvernatorilor băncilor centrale (G20), o platformă pe care Merkel doreşte să o utilizeze pentru a proteja cooperarea multilaterală.

Vorbind în cadrul unei întrevederi avute cu membrii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul din care aceasta face parte, Merkel a afirmat că toate statele vor avea o situaţie mai bună dacă lucrează împreună, în loc să se izoleze.

"Răspunsul la criza financiară nu este unul bazat pe izolare, ci pe cooperare, pe reguli comune ale reglementării, inclusiv pe pieţelor financiare”, a spus Merkel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici