Anglia a avut cea mai fierbinte vară înregistrată până acum

Anglia a avut cea mai fierbinte vară înregistrată până acum. Recordul a fost confirmat în condiţiile în care o mare parte a ţării se confruntă cu seceta, după luni de căldură sufocantă şi precipitaţii slabe, potrivit Sky News.

255 afișări
Imaginea articolului Anglia a avut cea mai fierbinte vară înregistrată până acum

Această vară a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată în Anglia, a anunţat Met Office.

Cifrele provizorii arată că vara anului 2022, respectiv lunile iunie, iulie şi august, a avut o temperatură medie de 17,1C, fiind, la egalitate cu 2018, cea mai caldă din înregistrările din 1884.

Aceasta înseamnă că patru din cele mai calde cinci veri înregistrate în Anglia au avut loc începând cu 2003, în condiţiile în care efectul schimbărilor climatice provocate de om se resimte asupra temperaturilor de vară din ţară, a precizat Met Office.

Vara fierbinte a inclus căldura record din iulie, când temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius pentru prima dată în Marea Britanie, în condiţiile în care schimbările climatice determină valuri de căldură mai frecvente şi mai intense.

Valul de căldură a declanşat un incident major în Londra şi anume incendii care au distrus case şi au ars maşini.

Anglia a avut, de asemenea, a şasea cea mai secetoasă vară înregistrată vreodată şi cea mai secetoasă din 1995 încoace, potrivit datelor Met Office, care datează din 1836.

O mare parte a Angliei a fost afectată de secetă după luni de precipitaţii slabe, iar condiţiile de căldură şi uscăciune au secat râurile, au deteriorat culturile şi au alimentat incendiile care au distrus case şi terenuri.

La începutul acestei săptămâni, Met Office a avertizat că verile din Anglia vor fi probabil mai lungi şi mai uscate ca urmare a schimbărilor climatice.

Meteorologii au declarat că se aşteaptă ca seceta şi canicula să dureze mai mult timp şi că este probabil ca în viitor, în toamnă, în Anglia, să se înregistreze o reducere de 4 până la 12% a precipitaţiilor.

Acest lucru vine în contextul în care Agenţia de Mediu a anunţat marţi că a fost declarată secetă pentru toată regiunea de sud-vest a Angliei.

Aceasta înseamnă că 11 din cele 14 zone acoperite de Agenţia de Mediu din Anglia au fost declarate acum ca fiind afectate de secetă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici