Ankara: Preţul aeronavelor F-35 ar putea creşte cu aproape 10% în urma excluderii Turciei din program după achiziţia sistemulu rus S-400

Preţul aeronavelor invizibile pe radar F-35 ar putea creşte cu aproape 10% în urma excluderii Turciei din program din cauza achiziţiei de către Ankara a sistemului antibalistic rus S-400, a declarat Ismail Demir, şeful Directoratului Industriei de Apărare din Turcia, citat de agenţia Reuters.

2819 afișări
Imaginea articolului Ankara: Preţul aeronavelor F-35 ar putea creşte cu aproape 10% în urma excluderii Turciei din program după achiziţia sistemulu rus S-400

Ankara: Preţul aeronavelor F-35 ar putea creşte cu aproape 10% în urma excluderii Turciei din program după achiziţia sistemulu rus S-400

Pentagonul a transmis recent că Turcia producea aproximativ 900 de componente necesare pentru producţia avionului F-35, adăugând că fabrici din alte ţări, în special din SUA, urmează să producă de acum înainte componentele fabricate în Turcia.

Mutarea producţiei acestor componente va costa Statele Unite între 500 şi 600 de milioane de dolari, au precizat autorităţile americane.

Demir a afirmat că alte ţări implicate în programul F-35 vor fi nevoite să plătească cu 7-8 milioane de dolari în plus per aparat din cauza excluderii Turciei.

În august 2018, SUA au semnat un acord pentru fabricarea de aeronave F-35A, cea mai numeroasă şi ieftină versiune , preţul per aparat fiind de 89,2 milioane de dolari, dar se estimează că în anii următori preţul per aparat ar putea scădea sub 80 de milioane de dolari.

Taguri:
turcia,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici