Ankara şi Berlinul cer operaţiuni NATO în largul Turciei, împotriva traficanţilor de imigranţi

Turcia şi Germania vor cere Alianţei Nord-Atlantice să lanseze operaţiuni maritime în largul coastelor turce pentru combaterea reţelelor de traficanţi care aduc imigranţi în Uniunea Europeană, a declarat cancelarul german, Angela Merkel.

1586 afișări
Imaginea articolului Ankara şi Berlinul cer operaţiuni NATO în largul Turciei, împotriva traficanţilor de imigranţi

Ankara şi Berlinul cer operaţiuni NATO în largul Turciei, împotriva traficanţilor de imigranţi (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării ai statelor NATO, vom încerca să aflăm în ce măsură Alianţa poate contribui în materie de supraveghere maritimă pentru a facilita activităţile Frontex şi ale Pazei de Coastă turce", a declarat Angela Merkel, conform site-ului cotidianului Le Figaro.

Comisarul UE pentru Extindere, Johannes Hahn, a declarat sâmbătă că Turcia trebuie să ia măsuri urgente pentru diminuarea semnificativă a numărului imigranţilor care se îndreaptă spre Grecia, avertizând că, în caz contrar, presiunile pentru securizarea frontierelor vor creşte.

La rândul său, cancelarul Austriei, Werner Faymann, a sugerat retrimiterea în Turcia a imigranţilor salvaţi din Marea Egee în timp ce se deplasează spre insule ale Greciei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici