Antonis Samaras, însărcinat oficial cu formarea noului guvern grec

Conservatorul grec Antonis Samaras a fost însărcinat oficial cu formarea noului guvern de coaliţie al Greciei, care va avea susţinerea a trei partide.

251 afișări
Imaginea articolului Antonis Samaras, însărcinat oficial cu formarea noului guvern grec

Antonis Samaras (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă cer oficial să formaţi guvernul şi vă doresc succes, dat fiind că problemele sunt numeroase şi dificile", a declarat preşedintele Carolos Papoulias după ce Samaras l-a anunţat că are susţinerea Partidului Socialist (Pasok) şi a stângii moderate (Dimar).

"Grecia are un Guvern", a dat asigurări miercuri liderul socialist grec Evanghelos Venizelos, prevalându-se de un acord final cu dreapta şi stânga moderată în vederea desemnării "până (miercuri) seara" a noii echipe.

"Vom anunţa acest mesaj mâine (joi), în cadrul Eurogrup", care urmează să examineze joi calea de urmat cu Grecia, a adăugat Venizelos, la finalul unei reuniuni cu liderul dreptei Antonis Samaras.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici