Antony Blinken, mesaj de 1 Decembrie: Mulţumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii şi a libertăţii în lume

  • SUA, prin vocea secretarului de stat american, Antony Blinken, felicită poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale.
  • Mesajul vine în contextul în care după decizia Pentagonului, România ar putea primi mai mulţi militari americani.
309 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken, mesaj de 1 Decembrie: Mulţumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii şi a libertăţii în lume

Antony Blinken, mesaj de 1 Decembrie: Mulţumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii şi a libertăţii în lume

România şi Statele Unite ale Americii se bucură de un parteneriat de lungă durată construit pe valori împărtăşite, interese comune şi legături puternice între oameni.  Suntem mândri să fim alături de România ca aliaţi NATO, lucrând împreună pentru a depăşi ameninţările şi provocările de astăzi şi de mâine, atât în regiunea Mării Negre, cât şi dincolo de ea.  Mulţumim României pentru angajamentul său ferm de a apăra pacea şi libertatea în întreaga lume, inclusiv în Afganistan. Aşteptăm cu nerăbdare să valorificăm vizita secretarului apărării Austin la Bucureşti în octombrie şi vizita ministrului de externe Aurescu la Washington, D.C. în noiembrie şi succesul recentei sesiuni a Dialogului Strategic”, transmite oficialul american într-o declaraţie de presă.

Blinken mai aminteşte, în comunicat, şi despre reactorul modular bazat pe tehnologie americană care va fi implementat în România, acesta, spune el, întăreşte încă o dată colaborarea dintre cele două naţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici