Anunţ neaşteptat: Parlamentul Spaniei sprijină vânzările de arme către Arabia Saudită

Parlamentul Spaniei a votat marţi împotriva blocării vânzărilor de arme către Arabia Saudită, în ciuda presiunii internaţionale crescânde de a pedepsi Riyadul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează Reuters.

372 afișări
Imaginea articolului Anunţ neaşteptat: Parlamentul Spaniei sprijină vânzările de arme către Arabia Saudită

Anunţ neaşteptat: Parlamentul Spaniei sprijină vânzările de arme către Arabia Saudită

Guvernul socialist al Spaniei a anunţat sâmbătă că este "consternat" de moartea jurnalistului saudit, dar a decis să îşi unească forţele cu principalul partid de opoziţie, Partidul Popular Conservator, pentru a invalida o moţiune parlamentară care a cerut guvernului să oprească această tranzacţie.

Vânzările de arme spaniole către Arabia Saudită s-au aflat deja în centrul atenţiei luna trecută, când guvernul de la Madrid a anunţat că va opri vânzarea a 400 de bombe ghidate cu laser către Riyad, doar pentru a-şi inversa decizia câteva zile mai târziu.

Potrivit presei spaniole, Arabia Saudită a ameninţat să anuleze un contract de 1,8 miliarde euro (2 miliarde de dolari) cu Spania pentru a cumpăra nave de război dacă vânzarea de bombe nu va avea loc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici