Anunţul făcut de MAE în legătură cu suspecţii de terorism repatriaţi de Turcia

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că niciun cetăţean român, presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic, nu a fost printre persoanele reţinute sau arestate de autorităţile din Turcia, sub acuzaţii de sprijinire sau apartenenţă la organizaţii teroriste.

2461 afișări
Imaginea articolului Anunţul făcut de MAE în legătură cu suspecţii de terorism repatriaţi de Turcia

Anunţul făcut de MAE în legătură cu suspecţii de terorism repatriaţi de Turcia

„Cu privire la informaţiile apărute în mass-media referitoare la o eventuală repatriere de către Turcia a unui cetăţean român, presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Ankara pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la o eventuală repatriere a unui cetăţean român, autorităţile turce au transmis că nu există date care să confirme existenţa unui cetăţean român printre persoanele reţinute sau arestate sub acuzaţii de sprijin sau de apartenenţă la organizaţii teroriste”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că „autorităţile turce au reiterat procedura aplicabilă în astfel de cazuri, respectiv notificarea misiunii diplomatice a statului în care urmează să fie returnată persoana în cauză. Precizăm că, la acest moment, nu există în derulare o astfel de procedură îndreptată împotriva unui cetăţean român”.

Statul turc a început să îi repatrieze pe militanţii Stat Islamic pe care i-a capturat, într-un demers anunţat în urmă cu o săptămână de către ministrul turc de Interne, conform postului local de ştiri TRT Haber, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat miercuri că Germania şi Olanda au fost de acord cu readucerea în ţările lor a militanţilor reţelei Stat Islamic reţinuţi în Turcia şi a familiilor acestora, după ce Ankara a început repatrierea lor, conform sursei menţionate.

Taguri:
mae,
turcia,
repatriere

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici