Anunţul Guvernului japonez referitor la pasagerii de pe nava de croazieră aflată în carantină

Toţi cei 3.700 de pasageri de pe nava de croazieră din Japonia aflată în carantină ar putea fi testaţi pentru coronavirus, indiferent dacă au simptome sau nu. Până acum s-au făcut teste asupra pasagerilor şi membrilor echipajului care au prezentat simptome.

631 afișări
Imaginea articolului Anunţul Guvernului japonez referitor la pasagerii de pe nava de croazieră aflată în carantină

Sursa: Profimedia Images

Guvernul japonez a informat că ia în considerare testarea tuturor pasagerilor de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, care se află în continuare în carantină în portul Yokohama, indiferent dacă aceştia prezintă sau nu simptome ale noului tip de coronavirus.

„Ştim că există opinii care spun că toţi pasagerii şi membrii echipajului trebuie să fie testaţi de coronavirus când coboară de la bordul navei. Analizăm dacă putem efectua aceste teste”, a declarat ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato.

Până acum au fost efectuate teste asupra pasagerilor şi membrilor echipajului care au prezentat simptome.

Nava se află în carantină din data de 4 februarie, după ce un fost pasager a fost diagnosticat cu coronavirus. Carantina urmează să ia sfârşit pe 19 februarie.

În total, 70 de persoane au fost diagnosticaţi cu noul tip de coronavirus la bordul navei de croazieră, unde se află peste 3.700 de oameni.

În a doua jumătate a lunii ianuarie, un bărbat în vârstă de 80 de ani, din Hong Kong, a zburat în Japonia, iar aici s-a îmbarcat pe nava de croazieră Diamond Princess. Vasul de croazieră a ajuns pe 25 ianuarie la Hong Kong, unde pacientul a debarcat. Pasagerii au fost rugaţi să rămână în camerele lor până când vor fi testaţi, au transmis autorităţile, precizând că ar putea dura ceva timp până se încheie acest proces.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici