Apa de gură ar putea reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, susţin oamenii de ştiinţă

  • Cercetătorii de la Ruhr-Universität din Bochum susţin că noul coronavirus poate fi „dezactivat“ cu ajutorul unor anumite tipuri de apă de gură de pe piaţă.
  • Un studiu arată că trei clătiri ale cavităţii bucale ar elimina virusul în totalitate.
  • Experţii care nu au fost implicaţi în studiu te avertizează că igiena orală nu este suficientă pentru a te proteja de Covid-19.
5462 afișări
Imaginea articolului Apa de gură ar putea reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, susţin oamenii de ştiinţă

Pe lângă spălarea periodică a mâinilor şi purtarea unei măşti de protecţie, există mai multe lucruri pe care le poţi face pentru a reduce riscul de a te infecta cu Covid-19. Acum, oamenii de ştiinţă susţin că gargara cu apă de gură ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de îmbolnăvire, scrie mirror.co.uk.

Cercetătorii de la Ruhr-Universität din Bochum susţin că virusul poate fi „dezactivat“ de anumite tipuri de apă de gură care sunt disponibile pe piaţă. În cadrul studiului, echipa a testat efectele a opt tipuri de apă de gură disponibile în farmacii, în special în cele din Germania.  

Te întrebi care a fost procesul? Fiecare apă de gură a fost amestecată cu particule de virus din laborator, precum şi cu o substanţă care imită saliva. Apoi, acest amestec a fost agitat timp de 30 de secunde. Rezultatele au arătat că toate cele opt clătiri ale cavităţii bucale au fost eficiente pentru reducerea infectării, trei clătiri fiind atât de eficiente încât virusul nu a putut fi detectat după cele 30 de secunde de agitare.

Deşi acest lucru este promiţător, cercetătorii subliniază necesitatea unor studii suplimentare pentru a testa dacă apar aceleaşi efecte în afara laboratorului. Toni Meister, unul dintre cercetători, a explicat: „Gargara cu apă de gură nu poate elimina producerea de viruşi în celule, dar ar putea reduce infectarea pe termen scurt prin intermediul cavităţii bucale, care are cel mai mare potenţial de infectare. Acest lucru ar putea fi util în anumite situaţii, cum ar fi la dentist sau în timpul îngrijirii pacienţilor cu Covid-19”.

Totuşi, experţii care nu au fost implicaţi în studiu te avertizează că igiena orală nu este suficientă pentru a te proteja de Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici