Apel al Evgheniei Timoşenko către preşedintele Ianukovici: "Nu-mi omorâţi mama"

Fiica fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko i-a cerut preşedintelui Viktor Ianukovici să nu-i fie "omorâtă" mama, condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi suspectată că a organizat uciderea unui deputat în 1996.

771 afișări
Imaginea articolului Apel al Evgheniei Timoşenko către preşedintele Ianukovici: "Nu-mi omorâţi mama"

Evghenia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru mine este clar că vor să îmi ucidă mama. Este un omor premeditat", a afirmat fiica Iuliei Timoşenko, Evghenia, într-o declaraţie publicată Batkivşcina (Patrie), partidul mamei sale.

"Nu vă cer decât un lucru: nu-mi omorâţi mama", a adăugat Evghenia, în adesarea sa către preşedintele Ucrainei şi către procurori.

Timoşenko, a cărei condamnare din 2011 la şapte ani privaţiune de libertate a fost criticată de către Occident, este suspectată că a organizat uciderea unui deputat în 1996 şi riscă închisoare pe viaţă, a anunţat, vineri, Parchetul General din Ucraina.

Pentru a preveni noile critici, procurorul general Viktor Pcionka a explicat, duminică, pentru 20 de diplomaţi, în special celor din Uniunea Europeană şi Statele Unite, că el nu are "nici un interes politic" în acest caz, informează biroul său de presă.

De asemenea, Parchetul a lansat un videoclip (http://www.youtube.com/watch?v=O_BpvNbzW18&feature=player_embedded) în care poate fi văzută Timoşenko, atunci când directorul penitenciarului o informează oficial referitor la noile acuzaţii.

În videoclip, se observă că Iulia Timoşenko, internată într-un spital, unde este tratată de hernie de disc, a reacţionat calm la acest anunţ.

Opoziţia i-a cerut explicaţii directorului de penitenciar: de ce acesta a venit la Timoşenko în absenţa avocaţilor ei şi a zâmbit înainte de a fi semnate documentele referitoare la noile schimbări.

Iulia Timoşenko, care figura anterior drept martor în acest dosar, respinge toate acuzaţiile, considerându-le o răzbunare personală a preşedintelui Ianukovici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici