APEL la pace pentru Ţara Sfântă, Siria, Ucraina şi Peninsula Coreea, lansat de Papa Francisc, în mesajul de Paştele catolic

Papa Francisc, în mesajul "Urbi et Obri" (Lumii şi Cetăţii) de Paştele catolic, a lansat un apel la reconciliere în Ţara Sfântă, afirmând că "cei lipsiţi de apărare" nu sunt cruţaţi de conflictul de acolo, la două zile după ce 16 protestatari palestinieni au murit în confruntările cu forţele de securitate israeliene.

729 afișări
Imaginea articolului APEL la pace pentru Ţara Sfântă, Siria, Ucraina şi Peninsula Coreea, lansat de Papa Francisc, în mesajul de Paştele catolic

APEL la pace în Ţara Sfântă, Siria, Ucraina şi Peninsula Coreea, lansat de Papa Francisc, în mesajul de Paştele catolic

În discursul său din balconul central al Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican, în faţa a zeci de mii de persoane, Suveranul Pontif a lansat un apel la pace în întreaga lume, menţionând Ţara Sfântă, Ucraina, Siria şi Peninsula Coreea, informează agenţia Bloomberg.

Aparent făcând direct referire la confruntările de vineri de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, Papa Francisc a lansat un apel la "reconciliere pentru Ţara Sfântă, care în aceste zile se confruntă cu rănile unui conflict în curs de desfăşurare care nu cruţă oamenii lipsiţi de apărare".

Suveranul Pontif a îndemnat la încetarea "carnajului" din Siria, "a cărei populaţie este epuizată de un război care aparent nu are sfârşit".

Şeful Bisericii Catolice şi-a exprimat speranţa că "fructele dialogului" vor aduce pace şi armonie în Peninsula Coreea, în condiţiile detensionării relaţiilor între cele două Corei după Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Pentru Ucraina, Papa Francisc a îndemnat la consolidarea acţiunilor de reconciliere naţională. Liderul catolic a mai lansat un apel la pace şi armonie în Sudanul de Sud, Republica Democratică Congo şi Venezuela.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici