Apel pentru salvarea Acordului nuclear: "Iranul mai are un an până va putea dezvolta o bombă atomică"/ "Europa trebuie să fie unită"

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat luni că încă este timp pentru a salva acordul nuclear iranian, în pofida faptului că Statele Unite reprezintă cel mai apropiat aliat al Marii Britanii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1368 afișări
Imaginea articolului Apel pentru salvarea Acordului nuclear: "Iranul mai are un an până va putea dezvolta o bombă atomică"/ "Europa trebuie să fie unită"

Oficial britanic, apel pentru salvarea Acordului nuclear: Mai este încă timp. Iranul mai are un an până va putea dezvolta o bombă atomică

"Iranul mai are un an până va putea dezvolta o bombă nucleară", a declarat Hunte, adăugând că există ferestre pentru a salva acordul.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat luni că Europa trebuie să rămână unită pentru a salva acordul nuclear iranian, iar Teheranul trebuie să înceapă să se conformeze tuturor prevederilor acestuia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Europenii trebuie să fie uniţi în privinţa acestei probleme", a declarat Le Drian pentru reporteri, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Externe la Bruxelles.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.

Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. În replică, regimul de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului nuclear la fiecare 60 de zile, dacă ţările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancţiunile impuse de Statele Unite.

Franţa, Marea Britanie şi Germania au încercat să detensioneze situaţia şi au cerut Iranului să se conformeze tuturor prevederilor acordului.

Taguri:
m.britanie,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici