Apelul lui Karadzici, supranumit "măcelarul din Balcani" împotriva hotărârii de condamnare la închisoare pe viaţă a fost respins

Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie a respins, miercuri, contestaţia făcută de fostul preşedinte al Republicii Srpska, Radovan Karadzici, faţă de decizia de condamnare la închisoare pe viaţă pentru crime de război, potrivit France 24.

773 afișări
Imaginea articolului Apelul lui Karadzici, supranumit "măcelarul din Balcani" împotriva hotărârii de condamnare la închisoare pe viaţă a fost respins

Apelul lui Radovan Karadzici împotriva hotărârii de condamnare la închisoare pe viaţă a fost respins

Judecătorii Mecanismului Tribunalului Penal Internaţional al ONU au decis, pe 20 martie, condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Radovan Karadzici. Avocatul acestuia a anunţat, pe 28 martie, că a depus o contestaţie faţă de hotărârea instanţei internaţionale, cu toate că aceasta este definitivă. Instanţa a decis miercuri că cererea lui Karadzici „nu are nicio bază legală”.

Karadzici, în vârstă de 73 de ani, a fost condamnat în 2016, de către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, la 40 de ani de închisoare, însă a făcut apel. El şi-a motivat apelul susţinând că a fost condamnat pe baza unor "zvonuri".

Karadzici a fost preşedinte al Republicii Srpska (una dintre cele două entităţi care compun Bosnia şi Herţegovina, n.r.) în anii '90. În motivarea verdictului iniţial, instanţa internaţională a decis că Radovan Karadzici şi alţi lideri ai vremii au fost responsabili pentru "crimele organizate şi sistematice comise împotriva musulmanilor şi croaţilor din Bosnia".

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici