Apeluri de a nu ceda la panică în Italia, în urma înregistrării a 17 cazuri mortale de gripă A H1N1

17 persoane au murit de gripă A H1N1 în Italia, a anunţat luni, la Roma, ministrul Sănătăţii, care a făcut apel către populaţie să nu se grăbească să meargă la spital pentru a nu "bloca" sistemul de sănătate.

41 afișări
Imaginea articolului Apeluri de a nu ceda la panică în Italia, în urma înregistrării a 17 cazuri mortale de gripă A H1N1

Apeluri de a nu ceda la panică în Italia, în urma înregistrării a 17 cazuri mortale de gripă A H1N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi (luni), numărul victimelor gripei A H1N1 s-a ridicat la 17 persoane în Italia, o rată a mortalităţii mai mică decât jumătate din media europeană", a declarat Feruccio Fazio, adăugând că anul trecut gripa sezonieră s-a soldat cu 8.000 de victime în Italia.

Ultima victimă italiană este o fetiţă, în vârstă de 11 ani, din Bolzano (nord), care a murit în Austria.

O altă fetiţă, în vârstă de 11 ani, din Pompei (sud), a decedat vineri la Napoli. O autopsie a arătat că nu suferea de nicio patologie în afară de gripa A H1N1, a anunţat agenţia italiană Ansa, iar primarul din Pompei a hotărât să închidă şcolile din comunitatea sa timp de două zile.

Aceste veşti au îngrijorat profund familiile, care au luat cu asalt serviciile de urgenţă ale spitalelor italiene.

Ministrul a făcut apel la cetăţeni să nu meargă la spital sau la serviciile de salvare imediat ce prezintă simptome gripale şi le-a solicitat să contacteze medicul de familie pentru a evita o "blocare" a sistemului spitalicesc.

Fazio a precizat că apogeul bolii este aşteptat în primele zile anului viitor şi că "deci vaccinul ar putea sosi înainte", făcând apel la femeile însărcinate să se vaccineze încă de pe acum.

Italia are un program de vaccinare adresat unui procent de 40 la sută din populaţie până la începutul lui 2010. Conform personalului sanitar, autorităţile au hotărât să treacă la a doua fază, prioritatea fiind femeile însărcinate sau tinerele mame şi bolnavii cu risc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici