Aproape 1.400 de persoane şi-au pierdut viaţa în ianuarie 2015 în violenţele din Irak

Cel puţin 1.375 de persoane şi-au pierdut viaţa în ianuarie 2015 în violenţele din Irak, unde forţele de securitate şi aliaţii lor luptă împotriva organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI), potrivit unui bilanţ publicat duminică de ONU.

201 afișări
Imaginea articolului Aproape 1.400 de persoane şi-au pierdut viaţa în ianuarie 2015 în violenţele din Irak

Aproape 1.400 de persoane şi-au pierdut viaţa în ianuarie 2015 în violenţele din Irak - ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În total, 1.375 de irakieni au fost ucişi în ianuarie şi alţi 2.240 au fost răniţi în acte de terorism şi violenţe", a anunţat Misiunea ONU în Irak (UNAMI).

Bilanţul victimelor din cadrul populaţiei civile şi al forţelor de ordine nu include morţii şi răniţii din rândurile jihadiştilor.

Luna trecută, cel puţin 1.101 persoane au fost ucise în Irak, potrivit ONU.

Începând din iunie 2014, organizaţia Stat Islamic deţine controlul asupra unor largi teritorii din Irak, la nord şi vest de Bagdad, dar forţele irakiene au câştigat teren recent în luptele împotriva jihadiştilor, fiind ajutate de raidurile aeriene efectuate de coaliţia internaţională, care acţionează împotriva SI şi în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici