Aproape 10.000 de curse aeriene anulate în SUA, începând de sâmbătă

Aproape 10.000 de curse aeriene au fost anulate şi mii de pasageri au rămas blocaţi, după ce o furtună de zăpadă a afectat o mare parte din nord-estul Statelor Unite, la sfârşitul săptămânii trecute, relatează CNN.

20 afișări
Imaginea articolului Aproape 10.000 de curse aeriene anulate în SUA, începând de sâmbătă

Aproape 10.000 de curse aeriene anulate în SUA, începând de sâmbătă (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţi ai companiilor aeriene AirTran, American, Continental, Delta Air Lines, JetBlue, United, U.S. Airways, Spirit şi Southwest au anunţat anularea în total a cel puţin 9.726 de călătorii, din cauza vremii, începând de sâmbăta trecută.

Dintre acestea, cel puţin 1.335 de zboruri au fost anulate marţi, în timp ce aeroporturi importante din întreaga regiune au început să revină la normal.

"Cu toate anulările şi întârzierile, vor fi necesare două sau trei zile până la normalizarea programului companiilor aeriene", a spus Thomas Bosco, director general la Aeroportul LaGuardia din New York.

Marţi seară, acest aeroport opera mult sub normalul de 70 de curse aeriene pe oră, a precizat el.

Aeroportul John F. Kennedy, de lângă New York, şi Newark Liberty International, din nordul statului New Jersey, au fost deschise pentru sosiri şi plecări luni după-amiază, a declarat purtătoarea de cuvânt a Autorităţii Portuare, Sara Joren.

Şi transportul rutier a fost puternic perturbat în Statele Unite. Până marţi, poliţia a îndepărtat peste 1.000 de vehicule abandonate de pe şosele din statul New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici