Aproape 100.000 de copii au fost confirmaţi în SUA cu noul coronavirus într-un interval de 14 zile

  • 97.000 de copii au testat pozitiv cu noul coronavirus în perioada 16-30 iulie în SUA, conform Academiei Americane de Pediatrie.
  • Din cele peste cinci milioane de cazuri de coronavirus din SUA, 338.000 au fost copii
  • Dr. Tina Hartert de la Universitatea Vanderbilt spune că testarea crescută a copiilor va fi cheia pentru determinarea rolului copiilor în transmiterea virusului
  • Universităţi precum Tulane, Cornall, Yale şi Ohio State pun studenţii să semneze că vor purta măşti şi că nu participe la petreceri în campus.
1844 afișări
Imaginea articolului  Aproape 100.000 de copii au fost confirmaţi în SUA cu noul coronavirus într-un interval de 14 zile

Aproape 100.000 de copii au fost confirmaţi în SUA cu noul coronavirus într-un interval de 14 zile

Aproape 100.000 de copii au fost pozitivi pentru COVID-19 în ultimele două săptămâni ale lunii iulie, cu doar câteva săptămâni înainte de redeschiderea şcolilor, relatează Daily Mail.

Astăzi există mai mult de cinci milioane de cazuri de COVID-19 în ţară şi peste 162.000 de decese. Din aceste infecţii, peste 338.000 erau copii.

Cele mai mari două districte şcolare din California - Los Angeles şi San Diego - care administrează un număr combinat de 720.000 de elevi, au decis să înceapă anul şcolar prin învăţare la distanţă, datorită creşterii ratelor de infecţie din stat.

Pe de altă parte, New York va fi deschis în această toamnă, întrucât primarul Bill De Blasio a promis că oficialii „au lucrat neîncetat pentru a obţine acest drept”. Vineri, primarul a dat asigurări că oficialii au analizat exemplele de întoarcere la şcoala „din toată lumea” pentru a se asigura că copiii vor fi în siguranţă. De Blasio a spus că părinţii au avut timp până vineri seara să înregistreze elevii pentru învăţare la distanţă sau un sistem hibrid.

În timp ce iniţial se credea că virusul afectează rar copiii faţă de adulţi, mai mult de 25 de copii au murit din cauza coronavirusului doar în luna iulie în SUA.

Situaţia în campusuri

Universitatea Amherst din Massachusetts a interzis studenţilor să călătorească în afara campusului, cu excepţia programărilor medicale şi urgenţelor de familie.

Focarele sunt deja o problemă în unele campusuri, inclusiv Universitatea din Sudul Californiei, Universitatea din Washington şi Universitatea din Mississippi.

Un focar care a fost legat de petrecerile din campus a determinat Universitatea din Berkeley să înceapă semestrul de toamna exclusiv online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici