Aproape 40 de morţi în urma mai multor atacuri sinucigaşe în zona oraşului Sweida din sudul Siriei

Cel puţin 38 de persoane au decedat, iar alte peste 30 au fost rănite în urma mai multor atacuri sinucigaşe comise miercuri în zona oraşului Sweida din sudul Siriei, localitate controlată de forţele guvernamentale, informează site-ul postului BBC News.

163 afișări
Imaginea articolului Aproape 40 de morţi în urma mai multor atacuri sinucigaşe în zona oraşului Sweida din sudul Siriei

Aproape 40 de morţi în urma mai multor atacuri sinucigaşe în zona oraşului Sweida din sudul Siriei

Presa siriană de stat a relatat că un atac sinucigaş a avut loc într-o piaţă din Sweida, iar forţele de securitate au reuşit însă să ucidă doi atacatori înainte ca aceştia să-şi poată detona încărcăturile explozive. Militanţii au mai atacat şi trei sate aflate la nord-est de oraş, a transmis agenţia Sana.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că trei atacatori sinucigaşi au vizat zone din oraşul Sweida, iar alţii au efectuat atacuri în sate aflate la nord şi est de localitate.

Se crede că atacurile au fost comise de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici