Aproape 50% dintre britanici sunt în favoarea vizitei lui Donald Trump în Marea Britanie

Vizita preşedintelui american Donald Trump în Marea Britanie, programată pentru începutul lunii iunie, este un subiect controversat pentru britanici, relevă un sondaj de opinie, care indică faptul că 46% dintre respondenţi sunt în favoarea vizitei, iar 40% ar dori anularea evenimentului.

119 afișări
Imaginea articolului Aproape 50% dintre britanici sunt în favoarea vizitei lui Donald Trump în Marea Britanie

Aproape 50% dintre britanici sunt în favoarea vizitei lui Donald Trump în Marea Britanie

Firma de cercetare YouGov a realizat un sondaj de opinie în care a întrebat cetăţenii britanici dacă vizita de stat a liderului american ar trebui să aibă loc sau să fie anulată. 46% din respondenţi au ales prima opţiune, în timp ce 40% s-au pronunţat pentru anularea vizitei, informează site-ul Politico Europe.

YouGov a realizat un sondaj similar şi înainte de vizita de lucru a lui Trump din 2018, atunci când 50% dintre britanici s-au pronunţat în favoarea vizitei, în timp ce 37% au indicat că dori anularea vizitei.

Liderul de la Casa Albă va efectua o vizită de stat în perioada 3-5 iunie, ocazie cu care se va întâlni inclusiv cu regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Sondajul YouGov a fost realizat în perioada 19-20 mai pe un eşantion de 2.108 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici