Aproape 5000 de de soldaţi ai Gărzii Naţionale vor rămâne la Washington DC pentru 4 martie - ziua în care adepţii QAnon cred că Trump va deveni preşedinte

  • Aproximativ 4.900 de soldaţi ai Gărzii Naţionale vor rămâne la Washington, DC, până pe 12 martie, informează CNN.
  • Acest lucru se datorează parţial fricii de violenţă potenţială din partea adepţilor QAnon în data de 4 martie.
  • Unii adepţi ai QAnon cred că fostul preşedinte Donald Trump va depune jurământ la această dată.
2205 afișări
Imaginea articolului Aproape 5000 de de soldaţi ai Gărzii Naţionale vor rămâne la Washington DC pentru 4 martie - ziua în care adepţii QAnon cred că Trump va deveni preşedinte

Aproape 5000 de de soldaţi ai Gărzii Naţionale vor rămâne la Washington DC pentru 4 martie - ziua în care adepţii QAnon cred că Trump va deveni preşedinte

Semnificaţia acestei date se bazează pe o teorie bizară a conspiraţiei conform căreia o lege adoptată în 1871 a transformat în secret SUA într-o corporaţie, relatează businessinsider.

Membrii mişcării „cetăţean suveran”, un grup de americani anti-taxe, cred că toţi preşedinţii din ultimii 150 de ani au fost ilegitimi. În ochii acestei mişcări şi ai adepţilor QAnon care subscriu la aceasta, ultimul preşedinte legitim a fost Ulysses S. Grant.

Grant a fost învestit pe 4 martie, la fel ca ceilalţi preşedinţi până la introducerea celui de-al 20-lea amendament.

Prin urmare, adepţii conspiraţiei se agaţă de speranţa că Trump va fi învestit pe 4 martie 2021. Acest lucru, cred ei în mod fals, l-ar face cel de-al 19-lea preşedinte al SUA.

Reprezentantul Comitetul pentru Servicii Armate al Camerei, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ameninţarea la adresa securităţii prezentată de această teorie a conspiraţiei.

O prezenţă constantă a securităţii în apropierea clădirii Capitolului SUA a fost instituită de la insurecţia din 6 ianuarie. În timpul inaugurării preşedintelui Joe Biden, au existat până la 25.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale staţionaţi în DC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici